Borçkalılar, orman ihalelerinin iptali için dilekçe verdi

img
ARTVİN - Borçka Çifteköprü yurttaşları, Reşit Kibar'ın ağaçları korurken katledilmesinden sonra, bölgelerindeki bütün orman ihalelerinin iptal edilmesi için Borçka Orman İşletme Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. 
 
Artvin Borçka ilçesi Cankurtaran mevkiinde Yapısoy Beton tarafından yapılması planlanan mesire alanı projesine karşı çıkan halka silahlı saldırıda bulunulması üzerine öldürülen Reşit Kibar’ın ardından Artvin’de eylemler devem ediyor. 
 
Bugün Çifteköprü Köyü halkı Borçka Orman İşletme Müdürlüğü önünde protesto düzenleyerek, müdürlüğe orman ihalelerinin iptal edilmesi talebiyle dilekçe verdi. 
 
Çifteköprü köyü halkının sunduğu dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Aşağıda isimleri bulunan Çifteköprü köyü sakinleri olarak, köyümüz sınırları içinde yapılacak olan orman kesim faaliyetlerinin durdurulmasını ve mevcutta devam eden orman kesim ihalelerinin iptal edilmesini ivedilikle talep etmekteyiz. Kesimlerin devem etmesi durumunda yaşanacak olumsuz durumlardan kurumunuz sorunludur."
 
'KÖYÜMÜZE ORMANCI GİREMEYECEK'
 
Dilekçeleri vermeden önce müdürlük önünde köy halkı adına açıklama yapan Dursun Ali Koyuncu, daha önce de müdürlüğe gelerek, "Bölgemize gelmeyin" dediklerini anımsattı. 
 
Fakat Yapısoy Beton’un sahibi Yunus Merttürk'ün emriyle bölgede ağaç kesimine gelindiğini söyleyen Koyuncu, "Bu kurum katil bir kurumdur. Bugün Çifteköprü ormanlarına bir daha girmemeleri için Reşit abimizin hesabını sormak için buradayız. Şimdi imzalarımızı teslim edeceğiz. Çifteköprü ormanlarına bir tane ormancı giremeyecek. Artık sabrımız yok bize 'sakin olun, taşkınlık yapmayın' diyorlar. Bu katliamın en büyük sorumlusu Borçka Kaymakamı ve Artvin Valisi’dir. Güvenlik önemi almadılar. Yunus Merttürk'ün silahlı elemanlarını oraya gönderdiler. Bir arkadaşımızı öldürdüler, 2 arkadaşımızı yaraladılar. Bir Reşit Kibar ölür, bin Reşit Kibar gelir” diye konuştu. 
 
Yurttaşlar müdürlük önüne "Katiller, hesap vereceksiniz" yazdı. Yapılan açıklamanın ardından dilekçeler Borçak Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslim edildi.