Pirsûs Belediyesi'nden istismar semineri

img
RIHA - Pirsus Belediyesi, çocuk istismarı ve kadın sağlığına dikkat çekmek amacıyla seminer düzenledi. 
 
Pirsûs Belediyesi, çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla "Güçlü annelerle güçlü bir geleceğe" başlıklı seminer düzenledi. Belediye salonunda gerçekleşen seminere, Pirsûs Belediye Eşbaşkanı Ayten Kaya ve çok sayıda kadın katıldı.
 
Seminerde konuşan Sosyal Hizmet Uzmanı Gazal Aydoğdu, istismar türlerine ilişkin bilgi vererek, istismarın psikolojik olarak etkilerine değindi. "Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden kaynaklı çocuk istismara maruz kalabiliyor" diyen Aydoğdu, "Kendimize toplumsal cinsiyet noktasında sorular sorabilmeliyiz. Erkekler her şeyi yapabilme gücünü, kudretini kendilerinde gördüklerinden kaynaklı bu kadar kadın cinayeti gerçekleşiyor. Öte yandan çocuklarımıza mahremiyet eğitimi verelim. Dışarıda var olan şiddet durumundan kaynaklı çocukların evlere hapsedilmemesi gerekiyor" dedi. 
 
Ardından konuşan Psikolog Ruken Deniz, ergenlik sürecinde çocukların psikolojik olarak yaşadığı durumlara değindi. Deniz, ailelerin ergenlik döneminde olan çocuklara yaklaşımlarının nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdi.
 
Son olarak sağlık emekçisi Fethiye Küsmür, “Kadınların korunma yöntemi ve meme kanseri önlemi” isimli sunumunu gerçekleştirdi. 
 
Konuşmalar ardından soru cevap şeklinde devam eden seminer, kadınlara bilgilendirme formlarının dağıtılması ile sona erdi.