ANKA-DER Kürt Dili Bayramı konseri düzenleyecek

ANKARA - ANKA-DER yöneticisi Doğan Şenses, Kürt Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs'ta yapacakları konsere katılım çağrısı yaptı. 
 
Ankara'da Kürtçe üzerine çalışmalar yapan Anka Dil Kültür Sanat Derneği (ANKA-DER), 15 Mayıs Kürt Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs’ta konser düzenleyecek. Çankaya'da bulunan Kurtuluş Parkı’ndaki Vedat Dalokay salonunda yapılacak konserde, sanatçı Kasım Taşdoğan sahne alacak. Ayrıca şiir ve dengbêj dinletisi yapılarak, dernek kursiyerlerine sertifikaları verilecek.
 
‘STATÜ MÜCADELESİ VERİYORUZ’
 
ANKA-DER yöneticilerinden Doğan Şenses, asimilasyon politikalarına işaret ederek, "Bir halkın ve insanın varlığı ancak kendi diliyle olabilir. Bugün statüden bahsediyoruz; aslında statü dildir. Biz Kürtler de statü ve var olma mücadelesi veriyoruz” dedi.  
 
“Dilimiz varlığımızdır" diyen Şenses, sadece bayramlarda değil, yılın her gününde Kürtçeye önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Şenses, "Kürtçe mücadelesi aynı zamanda ahlaki ve politik bir mücadeledir. Çünkü seni asimile etmeye çalışan bir yapıya karşı devrimci bir duruş sergiliyorsun. Bu gerçeği görerek bu mücadeleye yaklaşılmalı” diye belirtti.  
 
Kürt Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında yapacakları konserin hazırlıklarının sürdüğünü aktaran Şenses, "Burada olan herkesin konsere katılmasını bekliyoruz” çağrısı yaptı.