Varto Festivali sona erdi

img
MÛŞ - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Varto Doğa, Kültür ve İnanç Festivali”,  Kaniya Xizir makamına yapılan ziyaret ve lokmaların pay edilmesiyle sona erdi. 
 
Mûş’un Gimgim Belediyesi, Varto-Gımgım Hızır Mekanı ve Doğa Koruma Derneği, Berlin Varto Derneği ile Rhermain Varto Derneği tarafından düzenlenen, “3. Varto Doğa, Kültür ve İnanç Festivali”, sona erdi. Festivalin son gününde Kaniya Xizir makamına niyaz olundu. Mûş, Gimgim belediye eşbaşkanları, DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kişinin katıldığı programda ilk olarak Hüseyin Türküdenizi deyişler seslendirdi.
 
Sonrasında konuşan Pir Hazır Ali Beyazyıldırım, “Biz buraya sohbet etmeye değil, hizmete geldik. Bulunduğumuz makam Xizir’ın makamı olarak bilinir. Xizir, makamsızdır ve dünyanın her köşesinde yardıma koşar” dedi. Konuşmadan sonra bir kez daha deyişler seslendirildi.
 
BİR ARADA OLMANIN ÖNEMİNE DEĞİNİLDİ
 
Gımgım Hızır Mekanı ve Doğa Koruma Derneği Eş Başkanı Ülkü Karagöl, bir arada olmanın önemine vurgu yaparken, diğer Eşbaşkan İmam Balsever ise kutsal mekanların temiz tutulup tahrip edilmemesi gerektiğini belirterek şunları ifade etti: "Bu festivali düzenlemek kolay olmuyor. Canların gayreti, lokmalarıyla bu festival gerçekleşiyor. Yol, ocaklarımızındır ve bizler yola talibiz. İyi ki pirler, analar bu yolu bugüne kadar taşıdılar ve biz de devam ettiriyoruz. 3 yıldır bu festivali yürütüyoruz ve bizlere söylenmeyen laf kalmadı. Elbette ki eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir. Bu konuda özümüzü dara çekeriz.” 
 
Yapılan konuşmaların ardından gülbeng okundu.Kurban lokmalarının dağıtılması ardından program sona erdi.