DEM Parti heyeti Avusturya’da

img
ANKARA - DEM Parti, Avusturya’daki temaslarında PKK lideri üzerindeki mutlak tecrit hali ile Kürt sorunun demokratik çözümüne dair bilgi alışverişinde bulundu. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’inde aralarında olduğu bir heyet 12-15 Mayıs tarihleri arasında Avusturya’da bir takım diplomatik görüşme gerçekleştirdi. 
 
DEM Parti ziyaretleri kapsamında Viyana Eyalet Parlamentosu, Yeşiller Partisi İnsan Hakları Sözcüsü Berivan Aslan, Avusturya Parlamentosu SPÖ milletvekili ve İnsan Hakları Sözcüsü Harald Troch, SPÖ milletvekili ve Avusturya-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Selma Yıldırım, Avrupa Konseyi SPÖ temsilcisi ve Türkiye Raportörü, Federal Konsey Grup Başkanı Stefan Schennach ile görüştü. 
 
Yapılan görüşmelerde PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak iletişimsizlik halinin yanı sıra, Kürt sorunun demokratik çözümü, Kobanê Davası’nda gelinen aşama ile Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinin konuşulduğu belirtildi.