Botan'da Gülistan Doku Turnuvası için hedef 100 takım

img
ŞIRNEX - Botan bölgesinde Gülistan Doku Futbol Turnuvası için 100 takım çıkartmayı hedeflediklerini belirten DEM Parti Gençlik Meclisi'nden Delil Ürek, bütün gençleri turnuvaya davet etti.  
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi tarafından her yıl yapılan futbol turnuvası, bu yıl 5 Ocak 2020 yılında Dêrsim’de kaybettirilen ve hala akıbeti bilinmeyen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına düzenlenecek. Turnuvanın Botan bölgesi ayağı, geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yılda da Şirnex'in Silopiya (Silopi) ilçesinde olacak. DEM Parti Gençlik Meclisi ve Silopiya Belediyesi ortaklığında yapılacak turnuva başvuruları, 30 Nisan'da başladı. Başvurular, 21 Mayıs'a kadar sürecek. Silopiya Belediyesi Spor Tesisleri'nde yapılacak olan turnuva için bu yıl 100 takım hedefleniyor. DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Delil Ürek, gençlerin takımlarını kurarak turnuvaya katılmasını istedi. 
 
DEM Parti Gençlik Meclisi'nden Delil Ürek
 
'GENÇLER YALNIZ BIRAKILDI' 
 
Botan'da gençler üzerinde yürütülen özel savaş politikalarına dikkat çeken Ürek, “Sistem bölgede özellikle gençler üzerinde çok özel ve ince bir özel savaş politikası yürütüyor. Bu yüzden sürekli gençler özelinde halkın kimliğine, kültürüne ve diline dönük bir saldırı var. Son 10 yıllık süreçte bu politikalar atanan kayyımlarla sürdürüldü. Kayyımlarla birlikte gençlere açılan alanlar kapatıldı ve gençler kimliklerinden uzaklaştırıldı. Bunu da devletin bütün imkanlarından faydalanarak yürüttüler. Gençler yalnız bırakıldığı için metropollere göç etti. Çünkü gençler geçinemiyor. Burada sınır kapısı var ancak sistem dışında kimse faydalanamıyor. İşsiz kalan gençler fuhuş ve uyuşturucuya sevk ediliyor. Bu sistemin gençlere verdiği tek şey umutsuzluk oldu” dedi.  
 
'AMACIMIZ 100 TAKIM ÇIKARTMAK'
 
Oynayacak takımların sayısını bu yıl 100'e çıkartmayı hedeflediklerini aktaran Ürek, “Turnuvanın amacı gençleri bu politikalardan uzak tutmak. Bizler tek bir gencin bile bu politikalara kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Turnuva başvurularını 30 Nisan'da başlattık ve 15 Mayıs'a kadar sürecek. İlk maçımız 21 Mayıs'ta olacak. Her yıl bize başvuran futbol takımlarının sayısı artıyor. Geçen yıl 74 futbol takımı bize başvurmuştu. Amacımız sadece gençlerin gelip futbol oynayıp daha sonra evlerine gitmesi değil. Amacımız gençleri özel savaş politikalarına karşı bilinçlendirmektir. Bu yüzden bütün Botanlı gençlere çağrımız; Bu turnuvayı sahiplenin ve gelin başvurunuzu yapın. İl ve ilçelerimizde bulunan bütün gençleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.