'Lêxe' şiarlı turnuvada son başvuru tarihi 21 Mayıs

AMED - DEM Parti Gençlik Meclisi'nin "Lêxe-Gençlik sahada" şiarıyla düzenleyeceği Gülistan Doku Futbol Turnuvası'nda son başvuru tarihi 21 Mayıs.  
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, 5 Ocak 2020’de Dêrsim’de kaybettirilen ve akıbeti hala bilinmeyen üniversite öğrencisi Gülistan Doku adına bu yıl futbol turnuvası düzenleyecek. Gülistan Doku Futbol Turnuvası için 18 Nisan’da başvurular başladı. Başvurular 21 Mayıs'ta sona erecek. "Özel savaş politikalarına karşı görkemli direniş” kampanyası kapsamında yapılan turnuvanın bu yılki şiarları, “Lexê! (Vur) - Gençlik sahada” olarak belirlendi. Gençlik Meclisi'nin Amed bölgesindeki hedefi 500 takım.
 
ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI
 
DEM Parti Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Özcan Teker, özel savaş politikalarına karşı "sahaya" ineceklerini vurguladı. Kampanyaları kapsamında bir dizi çalışma yürüttüklerini dile getiren Teker, yapacakları turnuvanın bu anlamda önemli olduğunu kaydetti. 
 
Teker, Gülistan Doku anısına turnuva düzenlemelerinin nedenine dair şunları söyledi: "Doku’dan 4 yıldır haber alamıyoruz. Doku tek başına bir kadın değildi. Doku şahsında hedef alınan Kürt gençleriydi. Sadece Doku değil, binlerce Kürt kadını bu politikaların hedefi oluyor."
 
Turnuvanın şiarına da değinen Teker, "Aslında ‘Sen de bir şut çek ve toplum üzerinde yürütülen özel savaş politikalarını boşa çıkar’ diyoruz. Bu amaçla bu şiarı belirledik” dedi. 
 
Teker, şunları söyledi: "Amacımız 500 futbol takımını turnuvada bir araya getirmek. Kendi sokağımızda uyuşturucuya ve fuhuşa sürüklenmeye çalışılan gençlerimizi turnuvamıza davet ediyoruz. 2015 sonrası özellikle Kürt gençlerine karşı Amed, Wan, Cîzir (Cizre) ve Gever (Yüksekova) gibi merkezlerde özel savaş politikaları derinleştiriliyor. Amacımız bütün gençlerle bu politikaları boşa düşürmektir. Bütün Kurdistan ve Türkiye gençlerini birlikte bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz."