Gençlerden ücretsiz ve güvenli ulaşım talebi

img
ADANA - Adana'daki gençlik örgütleri düzenledikleri yürüyüşle ücretsiz, nitelikli ve güvenli ulaşım talebinde bulundu.
 
Son gelen zamlarla birlikte Türkiye’nin en pahalı toplu taşıma tarifelerinden (30 TL) birine sahip olan Adana’da gençlik örgütleri, ücretsiz, nitelikli ve güvenli ulaşım talep etti. Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin önüne yürüyen gençler adına Ramazan Şanci basın metnini okudu.   
 
EN PAHALI ULAŞIM
 
Ekonomik krizin faturasının halka kesildiğinin; ulaşım, sağlık, eğitim gibi temel insan haklarının rant ve kar alanına dönüşmemesi gerektiğini belirten Şanci, “Ülkenin en pahalı ulaşımını Adanalılar kullanıyor. Her seçim öncesi yalan vaatler verenler, bugün en cüzi ulaşım kullanımı için bile ceplerimizden binlerce lira çıkartıyor. İşe gitmek için 2 ayrı toplu taşıma aracı kullanan bir işçinin cebinden ayda neredeyse 4 bin lira çıkıyor ki bu miktar asgari ücretin neredeyse 4’te birine tekabül ediyor. Aynı hesapla bir öğrenci okula gidebilmek için ayda neredeyse 2 bin lirasını ulaşıma harcıyor. Akıl almaz vergiler, artan fiyatlar, elektrik, su, doğalgaz faturaları, patlayan kiralar insanların yaşamını kabusa çeviriyor" dedi.
 
ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI
 
Egemenlerin halk düşmanı politikalarına karşı örgütlü bir mücadele dışında seçenek olmadığını ifade eden Şanci, ücretsiz, nitelikli ve güvenli ulaşım isteyerek; şu çağrıda bulundu: “Hiçbir işçi, hiçbir kadın, hiçbir genç direniş olmadan daha iyi bir yarına sahip olmayacaktır. Direniş örgütlü ise kalıcı olur. Direniş ve isyan bayrağını yüksekte tutalım, örgütlenelim."