Riha'da Gülistan Doku Turnuvası'nın final maçı oynandı

img

RIHA - DEM Parti Gençlik Meclisi'nin Riha' da düzenlediği Gülistan Doku Futbol Turnuvası, final maçı ile son buldu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, 5 Ocak 2020 tarihinden beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasının final maçını Riha'da yaptı. Merkez Haliliye ilçesinde bulunan bir halısahada yapılan final maçını Curnê Reş (Hilvan) Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil, Serêkaniyê (Ceylanpınar) Belediye Eşbaşkanı Uğur Kahraman, DEM Parti Riha İl Örgütü yöneticilerinin içinde yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Maçın yapıldığı sahaya "Me bi ciwana destpêkir emê bi ciwana serbikevin / Genç başladık genç başaracağız" yazılı pankartı asıldı. Final maçında Berxwedan Spor ve Şah İletişim karşı karşıya geldi. Takımlar sahaya üzerinde Gülistan Doku'nun fotoğrafının yer aldığı "Lexê gençlik sahada" yazılı pankart ve yakılan meşaleler eşliğinde çıktı. Maç Şah İletişimin gol üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maç sonrası kupa ve madalya taktim töreni düzenlendi. Törende konuşan DEM Parti Riha İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili, "Spor dayanışmadır, fanatizm değildir. Bu dayanışma etkinliğinin yıllar önce kaybedilen Gülistan Doku adına yapılması anlamlıdır. Özel savaş politikaları ile hedeflenen kadınların iradesidir. Toplumu çürümüşlüğe iten bir özel savaşa karşı özgür gençlik için mücadele ediyoruz. Özgür gençlik ile özgür toplumu yaratacağız, buna inanıyoruz. Bu turnuvada ter döken bütün arkadaşlarımız turnuvanın kazananlarıdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından birinci ve ikinci olan takımlara kupa ve madalyalar taktim edildi. Tören Kürtçe halaylar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.