Tutuklamalara tepki: Gençliğin sesini kısamazsınız

ÊLİH - DEM Parti Êlih Gençlik Meclisi, 1 Eylül’de açtıkları pankart gerekçesiyle tutuklanan 12 genç için yaptıkları açıklamada, “Anayasayı tanımayan iktidar bloğu, ne gençliğin ne de barışın sesini kısamaz” dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Êlih Gençlik Meclisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tutuklanan 12 genç için basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, sivil toplum örgütleri, gençlik örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de katıldı. “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartı açılan açıklamada sık sık “Gençlik burada dimdik ayakta”, “Disa ciwan disa serhildan” sloganı atıldı.
 
Açıklama metnini okuyan DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Argeş Toparlı, üyelerinin hukuksuz bir şekilde tutuklandığını dile getirdi. Toparlı, “Bizler savaşa karşı barışı savunurken, AKP-MHP faşizmi her alanda özel savaş politikalarını sürdürmeye devam ediyor” dedi. 
 
Yürütülmekte olan savaş politikalarının ülkeyi uçurumun kıyısına götürdüğüne değinen Toparlı, “Bu savaş iktidarı, gençler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun geneli üzerinde baskı, yıldırma ve korkutmayla iktidarlarının ömrünü uzatmak istiyor” ifadelerini kullandı. 
 
‘BU ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ’
 
Savaşa karşı barışı savunmanın suç olmadığına vurgu yapan Toparlı, “Barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. 12 genç yoldaşımızı cezaevlerine göndererek, anayasayı tanımayan iktidar bloğu, ne gençliğin ne de barışın sesini kısamaz. Her fırsatta Kürt halkına, diline, kültürüne saldıran, yok sayan ve yasaklayan bu anlayışı ret ediyoruz” dedi. 
 
Toparlı, Gençlik Meclisleri olarak her alanda örgütlemelerinin devam edeceğini ve hukuksuzluğa karşı seslerini yükselteceğinin altını çizdi.